Annette van Casteren     

 

Annette is sinds 2006 in Frankrijk gevestigd als fotografe, waarbij landschapsfotografie haar specialiteit is. 

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Annette een passie voor fotografie.  Eigenlijk begon dat op het magische moment dat zij als klein meisje in de doka van haar vader voor het eerst een foto zag opkomen in de ontwikkelaar. 

Die magie is nooit meer verdwenen.  Ook niet met de intrede van de pixel.

 

Als men Annette vraagt wat haar inspireert is het antwoord; 'het landschap en ruimte'

Misschien dat de heimwee naar de chemisch geurende doka de honger naar beelden juist voedde.  Tijdens de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heeft Annette dan ook lang getwijfeld tussen de studierichtingen; met de fotografie a.h.w. in haar bloed is zij uiteindelijk afgestudeerd als grafisch ontwerper. 

            

En wordt Annette anders geďnspireerd in Frankrijk dan in Nederland?

Ja, de beelden - en dus de inspiratie, liggen hier, bij wijze van spreken voor het opscheppen.  

 

Annette is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met METAPHORES  een serie intuďtieve collages van foto’s en tekst: fotobeelden.

'Door twee foto’s bij elkaar te plaatsen ontstaat er een nieuw beeld met een eigen betekenis. Er komen dan woorden in mij op, mooie woorden, soms frans, soms nederlands. Als ik naar vertalingen zoek vind ik weer andere mooie woorden, andere betekenissen. 

Zoals foto’s kunnen ook woorden op vele manieren mooi zijn: qua beeld, klank, begrip. Maar ook verwondering oproepen, ontroering teweeg brengen, melancholie opwekken of simpelweg om een glimlach vragen. In de combinatie van beeld en tekst zoek ik die derde laag.  De tweetaligheid helpt die betekenis vorm te geven. De twee talen zijn dan ook aanvullend en niet als pure vertaling bedoeld'

 

Annette geeft sinds 2006 plaatselijke en regionale ansichtkaarten uit en daarnaast verzorgt zij cursussen en workshops digitale fotografie.  

 

Daarnaast is Annette succesvol als grafisch vormgever. 

 

 

 

   
 
  
 
 
 
 
 
 
    Klik
-><-
  Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2014Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive