Blandine van Noordt     

 

 

Blandine is van oorsprong Française, maar ze woont al éénentwintig jaar in Nederland.

Zij is een autodidactische schilder met veel gevoel voor stijl, kleur en een sierlijke  wijze van schilderen met het paletmes.

Haar werk heeft duidelijke kenmerken van een abstrakte, nijgend naar een licht figuratieve stijl.

 

Blandine heeft het werken met het paletmes op Montmartre gezien en zich daarna deze techniek eigen gemaakt.

Blandine werkt het liefst met olieverf en  het schildersmes.

 

Blandine vindt het heerlijk om haar  optimistische karakter op het doek te kunnen uiten met de schoonheid van de natuur, het leven, het licht, de felle kleuren, kracht, bewering.  Maar ook om  rust en vreugde proberen vast te leggen.

Zij probeert vooral om het hart van de kijker te raken en emoties op te wekken door licht,  hoop en troost in onze donkere dagen te brengen, zowel in abstract werk als in moderne landschappen.

 

Blandine heeft inmiddels zowel in binnen- als het buitenland geëxposeerd.

Inspiratie haalt Blandine uit haar reizen en  bijbelse verhalen over het licht en uit impressionisme en fauvisme.

De zoektocht naar het licht heeft te maken met haar beroep als verpleegkundige; het lijden en de wanhoop van zieke mensen. Haar schildertechniek is beïnvloed door haar opleiding klassieke gitaar; de korte streepjes op het doek zijn de gekleurde noten van haar gitaar en de lange ronde lijnen vormen de eeuwige melodie. 

 

Haar bekendste schilderij is 'de Schepping' dit doek hangt in het stiltecentrum van de TBS-kliniek  'De Kijvelanden' in Poortugaal.

 

 

 

   

  
 
 
 
 
 
  
  Klik
-><-
   Galerie
 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive