Bram de Meijer

 

Bram geboren in Biervliet, Zeeuws Vlaanderen.

Vanaf de vroegste jaren was er de sterke behoefte aan het zich uitdrukken middels tekenen en schilderen, wat uiteindelijk resulteerde in een opleiding aan de Rijksnormaalschool in Gent waar hij op indringende wijze les kreeg van de Vlaamse kunstenaar Octave Landuyt, een opleiding aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch en uiteindelijk terecht kwam op het instituut van de Stichting Opleiding Leraren, S.O.L, te Utrecht.

 

Jarenlang was Bram verbonden aan de Stichting Arts & Crafts van Lauk Hentenaar op Roverestein in Maartensdijk voor het verzorgen van workshops.

De groeiende belangstelling voor beeldende kunst en toegepaste kunst kreeg ook vorm in het maken van trompe l’oeil schilderingen. Een ondergeschoven kindje in de wereld van de beeldende kunst maar zoals vele andere zaken klaar voor een grondige herziening.

De vele mogelijkheden en toepassingen werden ook vastgelegd in een boek wat destijds uitkwam bij uitgeverij Cantecleer.

 

Na  het  bestuderen en het uitvoeren van opdrachten en vrij werk binnen het thema van trompe l’oeil werd de aandacht  meer en meer getrokken door het maken van meer inhoudelijk werk.

Zonder het vervaardigen van trompe l’oeil helemaal gedag te zeggen -vorig jaar werd Bram de Meijer in het blad Miljonair wonen nog gerekend tot de top 5 van meest gevraagde trompe l’oeil-kunstenaars- heeft Bram een weloverwogen stap gezet in de richting van het maken van meer betekenisvol werk op doek of paneel.

 

Giambattista Tiepolo was 17e eeuwse Venetiaanse barokke schilder en is de inspiratiebron voor Bram.

Bram probeert alles wat zich om hem heen voordoet te verwerken tot een eigen wereld met een eigen symboliek; schoonheid, verval, innerlijke groei en spiritualiteit zijn thema’s die gestalte geven aan deze vorm van communicatie.

De daarbij gebruikte technieken berusten meestal op gemengde technieken van gouache, kleurpotlood en acrylverf en steeds vaker wordt er gewerkt met olieverf.

 

Autobiografische elementen spelen daarbij een grote rol.

 

 

 

 

 

 
   
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 Klik
 -><-
 Galerie 

 

ART-MML Exclusive  © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive