Dimitri Cambier      

 

Mijn naam is Dimitri Cambier, ik ben geboren in Veurne, Westvlaanderen.

Ik ben opgegroeid in Lissewege te midden van de polders en de klei, en dat was precies waar ik van kindsafaan mee bezig was, met klei. Later stapte ik als 30-jarige autodidact de Academie van Brugge binnen, waar ik les kreeg van

Jos Devriendt, hij was degene die mij het minimalisme aanleerde.

Het opbouwen zat in mijn vingers en kleuren voelde ik gewoon feiloos aan; klei was mijn ding. Dat ik later in Hamme tussen de grote namen van keramisten zou mogen staan, wist ik toen nog niet.

 

Dimitri zegt daarover: 'Ik was 'verkocht' klei zou mijn leven gaan bepalen. Opbouwwerk laag per laag, vraag mij niet hoeveel kilometers klei rolletjes ik gerold heb. De vormen voel ik aan en daarna bak ik mijn werk in een gasoven.

De laatste tijd ben ik ook bezig met keramiek panelen; daarbij is het vooral structuur en kleur die bepalend zijn voor de werken.

 

Eigenlijk heb ik niet echt iemand waar ik naar opkijk als keramist en ik denk dat het komt, omdat ik te hard heb moeten vechten om te bereiken wat ik nu heb.

Ik ben vooral een s'nachts bezig, de stilte daar hou ik van.

 

Mijn werken zijn vooral abstract en de natuur is mijn inspiratie, net zoals mijn verleden klei is, een oermaterie waar ik enorm veel mee doen en dat vind ik boeiend. Vuur, water, kleuren en lucht zetten mijn gedachten om invaste vorm; ik denk na, voel aan en zie dingen.

Ik blijf soms eventjes stil staan om dan weer verder te gaan.

 

Ik schep plezier in mijn kunnen en meer moet het niet zijn'.

 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Klik
-><-
   Galerie

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive