Cees Hartgers

 

Cees Hartgers woont en werkt in de Haute Marne, in het mooi gelegen plaatsje Varenne sur Amance.

 

Naast een zeer actieve carriere in de ICT en Management advies voor zorginstellingen, banken en overheid werkt6 Cees al zo’n 20 jaar met steen. Daarnaast is Cees als voorzitter van de gemeentelijke comissie kunst in openbare ruimte, nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van kunstprojecten op de veluwezoom.

Meer en meer management, terwijl Cees liever wilde creëeren. In 2006 hebben Cees en zijn vrouw de knoop doorgehakt en zijn naar Frankrijk verhuisd. In Frankrijk kon Cees zich meer en beter ontplooien.

 

Cees beschouwt zichzelf als autodidact en heeft het beeldhouwen ‘in de vingers’.

Hij werkt voornamelijk met de steensoorten marmer, dolomiet, albast, serpentijn, kalksteen, hardsteen. Zijn favoriete kleuren zijn mede afhankelijk van de steensoort waarmee hij op dat moment werkt.

 

Voor een aantal objecten heeft Cees een opmerkelijke combinatie van steen

en glas gebruikt.

 

Op de vraag of het wonen in het buitenland hem op een andere wijze inspireert dan in Nederland antwoord Cees: jazeker voornamelijk door het basale, de rust en de ruimte.

Het atelier van Cees is gevestigd aan de 36 rue du Pâquis in Varenne sur Amance en is op afspraak geopend voor bezoekers. Op dit moment wordt aan een grote beeldentuin gewerkt.

 

Cees is lid van een kunstenaarscollectief van Nederlanders met een huis in Frankrijk.

Cees heeft op dit moment enkele opdrachten onder handen, waarmee de vraag of Cees in opdracht werkt meteen is beantwoordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
    Klik
-> <-

   Galerie  

  

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive