Cees Roeleveld     

 

 

Techniek zoals auto’s, treinen en motoren spreken hem aan.

Realistisch met een vleugje nostalgie. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat hij zelf ook op een klassieke motor rijdt.

Wordt één dezer dagen vast een schilderij.....

Cees volgde een opleiding voor reclameontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

 

Na enige jaren verliet hij dit pad en vond een interessante baan bij deoverheid. Hij heeft toen niet veel meer aan kunst gedaan.  Nu heeft hij het de draad weer opgepakt en is gaan schilderen. Hij voelt zich een echte 'herintreder'.

Bekend met wat het is, maar toch wel onwennig, is het fotograferen, een andere activiteit van hem. Alleen is het accent verschoven van familiefoto’s naar artistieke afbeeldingen.

Hij woont in Frankrijk in het departement Lot.  Een prachtige landstreek met een goed klimaat. Dat klimaat is niet alleen het weer, maar ook cultuur. 

Het bruist daar van artistieke activiteiten.

Aan persoonlijke contacten geen gebrek. Dat werkt inspirerend en voor schilderen en fotograferen zijn er onderwerpen genoeg.

 

De keuze van schilderen is voor hem vanzelfsprekend. Het is een uitstekende manier om mooie afbeeldingen te maken. Naar zijn mening liggen schilderen en fotograferen dicht bij elkaar, maar met voor iedere techniek eigen typische (on)mogelijkheden.

 

Het op een toegankelijke manier overbrengen van de schoonheid en uitstraling van zijn onderwerpen, vindt hij één van de belangrijkste succesfactoren.

Hoewel hij een paar duidelijke voorkeuren heeft, wil hij zich daardoor niet laten beperken. Ook andere onderwerpen zoals portretten en typische gebeurtenissen, pakt hij aan.

 

Voor zijn schilderijen gebruikt hij acrylverf van een zo goed mogelijke kwaliteit. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, maar tot nu toe lijkt acrylverf het best te voldoen.  Heldere kleuren en per laag een korte verwerkingstijd. De schilderijen zijn over de rand geschilderd. Een lijst is niet direct nodig, maar een mooie (bak)lijst verhoogt wel de afwerking.

 

Cees houdt van zijn schilderijen. Niet alleen het proces 'schilderen', maar ook het kijken naar het resultaat geeft hem voldoening. Hij wil dit graag met anderen delen. Belangrijk voor hem is het ontvangen van reacties, die hem motiveren en waar hij iets mee kan.

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
    Klik
 -><-
    Galerie 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive