;

 

 

 

Diny Boot

 

Haar belangstelling voor het beeldhouwen was al langer sluimerend aanwezig, maar pas in 1996 besloot zij een cursus te gaan volgen. Na een periode van zoeken, uitproberen en grenzen verleggen kwam zij er achter dat ze niet alleen haar creativiteit kwijt kon in het beeldhouwen maar dat beeldhouwen haar ook energie geeft.

Niet alleen gevoelens bepalen het beeld maar ook de steen speelt een grote rol.

Diny koopt vaak een steen omdat ze hem 'mooi' vind, zonder dat zij dan al weet wat ze gaat creëren. Over het algemeen laat zij zich verleiden door de steen, de vorm en de kleur.

'Ik ben begonnen met speksteen. Deze steensoort bewerk je met vijlen. Hakken doe je in de hardere steensoorten. Albast is een steen waarin je kunt hakken maar ook kan de steen bewerkt worden met een vijl. Naast dat albast een mooie transparante steen is, klinkt de steen, als deze geen breuken heeft, heel helder. Hij zingt als het ware, prachtig.

Momenteel werk ik met hardere steensoorten zoals Iers hardsteen en marmer. Deze steensoorten ben ik aan het ontdekken. Van elk werk dat ik maak leer ik en raak ik geïnspireerd'.

 

 

 

  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
   Klik
-><-
  Galerie
 
 
 
 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive