;

 

 

 

Els Puts - Gouder de Beauregard

 

Na haar loopbaan in het onderwijs heeft Els in 2000 haar voorliefde voor de keramiek weer opgepakt. Haar toegenomen vrije tijd besteedt ze aan tekenen, schilderen en het maken van beelden en maskers van keramiek.

Zij laat zich niet (mis)leiden door mode/hypes en heeft onmiskenbaar een eigen stijl, meestal figuratieve vormen, soms abstracte.

Els werkt vanuit haar eigen inspiratie, niet naar modellen of voorbeelden. Beelden en maskers groeien al werkende vanuit haar handen, zo roept de ene vorm de andere op.

De keramische vormen ontstaan door uit te gaan van een massa klei, soms lappen of combinaties hiervan.  De beelden ontstaan door als het ware te 'beeldhouwen' met de massa klei.

Els is autodidact maar volgt regelmatig specialisatiecursussen om op de hoogte te blijven van vernieuwingen.

Haar beelden hebben meestal rondom meerdere voorstellingen (mensen en dieren) en bieden daardoor van elke zijde een eigen aanzien, waardoor er steeds een verrassingelement aanwezig is.  Dit maakt haar werk zo boeiend.

Alle beelden zijn unica, soms versierd met een touche van glazuur, pigmenten en engobe of raku gestookt.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
   Klik
-><-

  Galerie

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive