Frank Rosen          

 

Het werk van Frank Rosen is romantisch geabstraheerd figuratief.

Daarin weet hij een opmerkelijke veelzijdigheid te bereiken.

Beelden, schilderijen, tekeningen, zeefdrukken en keramiek getuigen van een onstuimige emotionaliteit, waarmee hij zich op tal van manieren weet uit te drukken.

 

De kunst van Frank Rosen is direct, eerlijk en hartverwarmend. 

Zijn bijzondere gave om mensen te portretteren, blijkt uit de vele portretopdrachten die hij krijgt.

 

Frank Rosen, geboren te Amersfoort, genoot zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Van 1969-1985 was hij werkzaam als decor en kostuumontwerper bij het N.O.B. en vormgever van  meer dan 400 televisie-programma’s.

 

Ook toen viel hij op door zijn veelzijdigheid door bijvoorbeeld zowel de decors van André  van Duin-shows van de TROS als van de Herodotus-vertellingen voor de VPRO te ontwerpen. Na zijn vertrek bij het NOB in 1986 is hij actief als zelfstandig kunstenaar.

De afgelopen twintig jaar verzorgde hij tevens de decors en kostuums voor tien musicals van het Nederlands Kinder Theater (NKT) in Purmerend

 

Naast vrij werk en portretten kreeg Frank Rosen in de loop der jaren diverse speciale opdrachten in Nederland en in het buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

   

    

  
 
 
 
 
 
     Klik
 -><-
   Galerie 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive