;

 

 

 

Frédérique Vanden Brink       

 

Frédérique heeft in de jaren ’80 enkele vrije academies gevolgd in boetseren en

beeldhouwen.  Eigenlijk is Frédérique psychotherapeute, maar is sinds zij begin ’90

naar Frankrijk verhuisde, begonnen met schilderen. Vervolgens heeft zij in Macon gravure gedaan

op de Academie; daar leerde zij voor het eerst om monotypes te maken.

Ze is voor haar eigen gevoel autodidact en heeft een eigen techniek ontwikkeld in het creëren    van haar monotypes.  Haar monotypes worden geschilderd op de etsplaat en daarna éénmalig afgedrukt met speciale etsinkt. Dat is een gemengde techniek waarbij acryl en etsinkt, pastel en chinese inkt worden gecombineerd.

Acryl op papier en op linnen;  kleuren en licht zijn voor haar bronnen van inspiratie als de chromatiek van tonen in haar werk. Ze heeft jarenlang veel gemusiceerd en ervaart toon en kleur als essentieel in ons bestaan, in onze onderlinge communicatie, in de natuur.

Thema’s in haar werk zijn: existentie, vrijheid, het oneindige, zonlicht. Je ziet en voelt in haar werken de musicale nuances en het kleurgeven of kleuring van de toonklank.

Frédérique heeft veelvuldig in het buitenland geëxposeerd en van haar doeken zijn inmiddels     door vele particuliere- en bedrijfscollecties aangekocht.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Klik

-><-

Galerie

 

 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive