Han Aards-Thorig        

 

Han studeerde in 1988 af voor Beeldend Vormer aan de academie voor Kreatief Educatief Werk in Nijmegen.

Ik ben eigenwijs, een 'doener' en een levensreiziger. Voel mijzelf een eeuwige autodidact die het heerlijk vindt om zelf te ontdekken en te onderzoeken. Een constante zoektocht. Soms vermoeiend, maar altijd interessant en nooit saai. Daarnaast leer ik veel praktische zaken in de bronsgieterij.

 

Ik ben vanaf 1994 ongeveer 10 jaar werkzaam geweest als 3-D ontwerper en Art-director. Leukste wapenfeit is dat er eind jaren 90 een lamp van mij is geselecteerd voor de expositie van 'permanente design klassiekers' in het Museum of Modern Art in New York.

Moe van het 'altijd in mijn hoofd zitten' door het werken naar concept, heb ik daarna de kunstwereld gedurende een aantal jaren de rug toegekeerd.

Van 2001-2004, heb ik gewerkt als docent Handvaardigheid-Tekenen in het VMBO.

 

Tot een ingrijpende aandoening mijn leven plotseling, op 41 jarige leeftijd, deed stilstaan. Na de operatie heb ik een jaar lang plat moeten liggen; mijn langste meditatie ooit..

 

Er ontstond er een vicieuze cirkel waar ik wat mee moest. Ik kon niet anders dan mij aanpassen aan mijn lichaam en moest op een andere manier omgaan met mijn beperkingen en energie. Ik ging op zoek naar nieuwe bezigheden waarin ik kon ontspannen en waarin ik mijn creativiteit kwijt kon.

 

Ik heb in het maken van bronzen beelden een ontspannende, stimulerende bezigheid waarin ik geheel kan opgaan. Ik ben steeds meer mogelijkheden aan het ontdekken om mij 'in brons' te uiten. Ik probeer aan mijn beelden mijn eigen speelsheid en passie mee te geven. Zo ontstaat, via het beeld, communicatie tussen mij en de toeschouwer.

 

De natuur, het leven, intrigeert mij. Ik ben steeds weer gefascineerd hoe vormen ongemerkt in elkaar overvloeien. De heup van een vrouw naar haar been, naar haar buik.. Een tak naar een stam.. Elke vorm komt ergens uit voort. Stroomt ergens naar toe. Alles in verbinding. Wanneer de mens echt goed gaat kijken, snapt hij het en stopt met oorlog voeren.

 

Ik wens dat u net zoveel plezier aan mijn beeldhouwwerk beleeft als ik!

 

 

 

 

 

 
  
 
  
 
 
 
 
 

  

   klik
-><-
   Galerie

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive