Hans van Uden

 

Hans van Uden is al twintig jaar actief als beeldhouwer. Aanvankelijk alleen in steen en later ook in brons.

Hij heeft geen academische opleiding maar is wel in de leer geweest bij ervaren beeldhouwers en deed mee aan vele internationale workshops.

Ook heeft hij deelgenomen aan vele tentoonstellingen in gerenommeerde Nederlandse en één Spaanse galerie. Hij nam deel aan de grote Nederlandse Kunst beursen in Nederland en er werd werk van hem geplaatst bij GGZ Oost-Brabant, universiteit Nijmegen, de Gasunie,  gemeente Bernheze en in vele privé collecties.

 

Hij werkt in harde steensoorten. Zoals hij zelf zegt daagt hem dit uit en confronteert dit hem met zijn fysieke en creatieve mogelijkheden.

Zijn werk karakteriseert zich door beweging van het model,. Hij kiest standaard voor de verbeelding van het vrouwelijk model. Zoals hij zelf zegt probeert hij de zelfbeleving van het model te treffen.  Het beeld is hiermee een bevroren moment tussen heden en verleden. In dit moment toont het model haar zelfbeleving.

Het tonen van emotie door beweging is hierin essentieel. Hij kiest er zeer nadrukkelijk voor dit op een ingetogen manier te doen en de schoonheid niet uit het oog te verliezen.

 

Wat ook essentieel is in het werk van Hans van Uden is het feit dat hij ruwe delen van de steen laat bestaan. Hierdoor lijken de figuren uit de steen te ontspruiten en ondersteund het a.h.w. de ruwe vorm van het beeld.

 

De beelden zijn gemaakt in harde steensoorten die buiten kunnen staan en zich uitstekend lenen voor privé tuinen.

Soms laat hij stenen beelden gieten in brons. Dit geeft een nieuwe dementie aan de beelden en daarmee worden ook liefhebbers van brons aangesproken.

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 

    Klik

-><-
 Galerie 

 

ART-MML Exclusive© 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive