Ingrid de Mari

 

Ingrid is in 1980 afgestudeerd als goudsmid in Schoonhoven.

Ingrid heeft in haar begin periode als ontwerper van gouden en zilveren sieraden eerst samengewerkt met kunstenaar/edelsmid Gert Engels.

Later heeft Ingrid zich gevestigd als zelfstandig ontwerper van zilveren en gouden sieraad/kunstwerken.

 

Het werk van Ingrid kenmerkt zich door pakkende eenvoud en schoonheid.

Toch heeft elk kunstwerk/sieraad een uniek ontstaansverhaal. Dat kan te maken hebben met de keuzes die Ingrid maakt; emoties, het verlangen om te creren en hoop, maken daar een groot deel van uit, maar het materiaal zelf en hoe het te vormen is, evenals de kleur en vorm van de te verwerken edelstenen bepalen het uiteindelijke ontwerp.

 

Ingrid besteed veel aandacht aan 'comfortabele draagbaarheid' van haar, meestal, abstracte ontwerpen.  Ze mogen opvallen, graag zelfs, maar mogen niet te overheersend zijn.  Ook mag de bruikbaarheid van elk object niet worden opgeofferd aan de schoonheid daarvan.

 

Ingrid is de mening toegedaan dat wanneer de dragers van haar sieraden het als een kunstwerk beschouwen, dan is het ook kunst en dat mag gezien worden.

 

Ingrid exposeert regelmatig en heeft haar eigen atelier/galerie aan de Prins Hendrikkade in Zaandam.

 

 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
    Klik
-><-
   Galerie

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive