Joke Wittevrongel

 

Joke schildert geabstraheerd tot licht figuratief of abstract en is autodidact. Hoewel haar vader een verdienstelijk amateur schilder was, schildert Joke, met tussenpozen, pas een jaar of 15. 

Waar haar vader zijn liefde voor de schilderkunst uitte in portretten en landschappen, vind Joke dat te voorspelbaar.  Zij is meer op zoek naar een vrije invulling, waarbij de toeschouwer zijn eigen verhaal kan zoeken. 

Het overkomt haarzelf namelijk regelmatig, dat ze merkt dat dingen haar raken, dingen waar anderen soms achteloos aan voorbij gaan.  Het is vooral een gevoel dat zij probeert zichtbaar te maken in haar werken en zij laat de kijker vrij er mee te doen wat hij of zij wil.

De ene keer vertaalt zich dat gevoel in een uitbundig kleurgebruik, een andere keer juist in een sobere toonzetting.  Het blijft een uitdaging een bepaald gevoel vorm te geven, kleur te geven, op het doek te zetten. 

                           

Joke woont afwisselend in Nederland en in Frankrijk.  In de Creuse geniet zij van de inspirerende vrije landschappen, landschappen die een andere emotie te weeg brengen dan de polder.  Maar alles kan haar inspireren. 

Ze werkt het liefst met acryl in combinaties van primaire kleuren of combinaties in aardetinten. 

 

Joke is lid van de 'Association Chemins des Artistes' en in samenwerking met deze vereniging organiseert zij tweemaal, in juli en augustus, 3-dagen durende Portes Ouvertes.

 

 

 

 

 

   
 
 
 
 

 

 
 
   Klik
-><-
   Galerie

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive