Jos Out

 

Naast mijn werk als coach/trainer ben ik mij gaan toeleggen op mijn passie het ‘Houwen in Steen’. Na een opleiding tot beeldend kunstenaar hebben er diverse werkstages plaats gevonden in binnen en buitenland. Momenteel ben ik aangesloten bij het beeldhouwers collectief de ‘Amstelier’ te Amsterdam, lid van de kunstenaarsvereniging ‘Sint Lucas’ (Amsterdam) en lid van de Amstelveense vereniging voor kunst (AvK).

 

'Mijn werk is voornamelijk nog onderzoekend. Ik leer van het maken van een beeld, gefascineerd door ieder maakproces dat steeds weer anders is. Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. Welk materiaal ga ik gebruiken en wat heb ik te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal

te verwijderen. Iets dat is weggehakt kan niet meer worden teruggehaald, in die zin is beeldhouwen confronterend, elke handeling heeft consequenties'.

 

Het begrip Polariteit als essentieel onderdeel van ons bestaan probeer ik in mij werk tot uitdrukking te brengen.  Algemeen genomen  is polariteit een wetenschappelijk concept waar fysieke oriëntatie in uitersten onder bedoeld wordt.

Voorbeelden zijn er overal: licht en donker - warm en koud - hard en zacht -

positief en negatief- haat en liefde - man en vrouw. 

 

Er is geen facet van ons leven te verzinnen of je kunt er twee tegenpolen van benoemen. Maar weten heeft geen waarde zolang je dat ook niet ervaren hebt.

Je kent geen dag zonder nacht of zwart zonder wit. 

 

In het zoeken en tasten

ordent zich de chaos

uit licht en donker

ontstaat een beeld

een beeld dat iets zegt

(Galina Ashley)

 

 

 

 

   

 
 

 

 
 
 
 
 
 
   Klik
-><-

  Galerie

 

 

ART-MML Exclusive© 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive