Liesbeth LeRoy

 

Liesbeth is geboren in Bosch en Duin (provincie Utrecht).  Zij woont en werkt in Frankrijk, in Meudon,  een plaatsje net even buiten Parijs.  Al tijdens haar opleiding in 1980 is zij in Parijs gaan wonen en heeft daar de Gidsenschool gevolgd; een opleiding in de geschiedenis van Frankrijk en met name gespecialiseerd in kunstgeschiedenis.  De opleiding is bedoeld om mensen te kunnen rondleiden in de musea van Parijs en kastelen in de omgeving.

 

Liesbeth heeft diverse diciplines gestudeerd en ateliers gevolgd in Parijs zoals schilderen, modele vivante, graveren en keramiek.  Liesbeth heeft zichzelf lastechnieken eigen gemaakt.

Liesbeth beschouwt zich, ondanks haar opleidingen als een autodidact. 

De materialen die zij gebruikt voor haar werken zijn ijzer, hout, papier maché, resine en glas.

                                  

Haar favoriete kleuren? Alle kleuren zijn voor Liesbeth belangrijk.  Het ene moment werkt ze veel met kleur, vervolgens met meer sobere tinten. Het hangt mede af van het seizoen, de stemming en de inspiratie!  Belangrijk is de harmonie van de kleuren. 

'Wat mij inspireert?  Goede vraag.... de creatie van een beeld begint soms met een stuk metaal dat een bijzondere vorm heeft, een stuk hout uit het bos, we weten niet altijd waar het idee vandaan komt, wat het er eerste was, het idee? Een kleur? Een object?'

 

Wonende in Frankrijk, eerst in-  en nu buiten Parijs inspireert haar enorm.  Parijs bruist van kunst en de invloed van de grote meesters die er gewoond hebben zoals Picasso, Matisse, Modigliani en Giacometti.  Frankrijk is een rijk land op veel gebieden; kunst,  literatuur, cultuur, gastronomie, filosofie. Dat op zich inspireert natuurlijk op een geweldige manier.

                      

De omgeving waar Liesbeth woont is Meudon,  een plaatsje net buiten Parijs.  Zij maakt deel uit van een groep van plm. 150 artiesten uit Frankrijk en uit andere landen.  Alleen al het feit dat zij deel uit maakt van een aktieve groep artiesten inspireert haar enorm, maar zij is van mening dat het werk van binnen uit komt. 

                       

Natuurlijk wordt zij onbewust beinvloed van buitenaf maar 'de creatie is uiteindelijk de spiegel van onszelf, ca vient des trippes!'. Op dit moment begeleidt Liesbeth een 'atelier sculpture recuperation', dit is een vrij atelier waarin iedere artiest zelfstandig werkt.  Elk tweede jaar houden ze open huis.

   

 

 

 

 

   
 
 
 
 

 

 
 
 
    Klik
-><-
   Galerie

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive