Marcel Joosen

 

Marcel Joosen bezocht na de lagere school het Klein Seminarie met het doel priester te worden. Echter kort voor het afleggen van de eeuwige gelofte trad Joosen in 1967 uit.  Marcel Joosen, studeerde van 1969 tot 1976 aan de Academie voor IndustriŽle Vormgeving te Eindhoven en volgde later de opleiding tot docent beeldende vorming te Arnhem.

 

Het belangrijkste thema in het werk van Marcel is de man en het mannelijk naakt. Telkens wordt hij geboeid door een bepaald aspect van dit thema waaraan dan meerdere jaren gewerkt wordt. Als de werken van Marcel door de jaren heen bekeken worden dan valt op dat hij steeds nieuwe paden in slaat.

Daarnaast is het zijn overtuiging dat het beter is een klein gebied goed te beheersen dan een groot gebied onvolledig. 

 

Zijn laatste werken zijn mannenportretten van Afrikaanse afkomst.

Opmerkelijk is dat Marcel er bij deze beelden in geslaagd is de huidtextuur van elk type neger weer te geven: mat zwart, bronskleurig of glanzend zwart.

De kleur neemt in deze werken een belangrijke plaats in en vervult derhalve meer dan de traditionele rol.

 

Schoonheid, harmonie, zuiverheid in emoties en ook in leefwijze zijn voor Marcel van wezenlijk belang. Deze houding weerspiegelt zich ook in zijn werk.

                                       

Marcel: het maken van beelden is mijn taal, mijn expressie, mijn energie, mijn zijn.

Schoonheid, kracht, kwetsbaarheid en verlangen weerspiegelen mijn drang om te creeeren. Vol emoties, mijn beelden...mijn taal!

 

 

 

 

 

   
 
 
 

  

 
 
 
 
    Klik
 -><-

   Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013 ēDisclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML exclusive