;
 

 

 

Maria Megens

 

    De reizen naar o.a. Afrika, CappadociŽ en Griekse eilanden liggen aan de basis van

    het werk van

    Maria Megens, evenals haar fascinatie voor landschap en architectuur.  

 

De stijl van Maria Megens kenmerkt zich door een grote mate van abstractie met een vleugje figuratie. Er zijn vormen zichtbaar, die verwijzen naar architectonische elementen in een landschap. Zonder dat er een mens te zien is, verwijst dat wat hij heeft gebouwd naar zijn aanwezigheid.

 

Hoewel de kleur in de composities intens is, zijn de verflagen subtiel over elkaar heen gelegd.

Diepe, warme kleuren zoals rood, oranje, geel, blauw en groen groeien uit tot evenwichtige, dynamische composities. Koele en soberder tinten blauw, wit en oker roepen in haar werk een ingetogen, verstilde sfeer op.

 

'Fascinatie voor kleur is al van jongs af aan een belangrijk gegeven in mijn leven.

Ik zal zoín jaar of zes, zeven zijn geweest, toen ik een zilveren ringetje, met daarin een geslepen, transparant steentje kreeg. Dit steentje nu was heel betoverend: telkens als ik mijn hand iets draaide, lichtten er schitterende kleuren in op.

Groot was mijn verdriet, toen ik op een dag ontdekte, dat het steentje uit mijn ringetje verdwenen was.  Op mijn knieŽn zocht ik op het paadje in onze tuin, want daar moest het gevallen zijn.

Zoeken doe ik nu nog steeds; nu niet meer naar het steentje, wel naar het betoverende geheim van kleur'.

 

Maria megens is sinds 1993 werkzaam als beeldend kunstenaar en lid van GBK, 

Gemeenschap Beeldend Kunstenaars

 

 

 

 

 

 

 

 

     Klik

-><-

  Galerie

 

 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013 ēDisclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive