Marianne Stam     

 

Marianne is in januari 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afdeling lerarenopleiding. Sinds augustus van dat jaar werkt zij als tekendocent aan het Segbroek College in Den Haag en sinds augustus ’92 ook aan het Gouwe College in Gouda.

Na haar verhuizing naar Rhenen is zij een aantal jaren werkzaam geweest aan het Rembrandt College in Veenendaal.

 

Etsen en Mezzotinten

De onderwerpen voor de mezzotinten komen uit de directe omgeving van Marianne.

'Dingen die belangrijk voor mij zijn, vormen die mij blijven fascineren probeer ik te pakken in de mezzotint-techniek.

 

De mezzotint-techniek is uiterst zeldzaam en héél bewerkelijk maar biedt als geen andere grafische techniek de mogelijkheid om heel nauwkeurig met overlopende grijswaarden en intense kleuren te werken.

 

Ik vind het leuk om heel gewone dingen (soms bijna letterlijk) onder de loep te nemen, om te laten zien dat eigenlijk bijna alles de moeite van het bekijken waard is als je de moeite maar neemt om goed te kijken.  Ik heb een voorkeur voor dingen uit de natuur en voor katten.

 

Kleuretsen

De thematiek van de grote kleuretsen komt van binnen uit mijzelf, het zijn vormgegeven herinneringen, dromen en associaties, vastgelegd in ets/aquatint in organische vormen en aardse kleuren.  Het vrouwelijk lichaam, haar uitstraling en haar landschappelijkheid blijven mij boeien.  De onberekenbare etstechniek maakt het nog spannender.

 

Bovengenoemde technieken geven mij de gelegenheid om zowel figuratief als gevoelsmatig te werken, en zowel ambachtelijk minutieus als schilderachtig. Soms schilder ik ook met olieverf; dan werk ik het liefst naar model, zowel portret als naaktmodel.

 

 

 

 

  

 

 
 
 

 

 
 
  
 
    Klik
-><-

   Galerie

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive