Marie-Anne Ver Eecke

 

De 'goesting' voor ambachtelijke kunst kwam via een kennis en door toevallig een pottendraaier aan het werk te zien en na een documentaire gezien te hebben over het werk en leven van Antonio Lampecco. Toevallig of niet ?

Rogier Vandeweghe, n van de pioniers van het Vlaamse keramiek was praktisch haar buur.  Marie-Anne waardeert zijn werk enorm en vond hem zijn tijd ver vooruit.

 

In 1995 begon Marie-Anne (Belgische) met het volgen van een kortlopende cursus pottendraaien in Brugge.  Zij werd daar zo enthousiast over dat zij in september 1995 de opleiding tot pottenbakker in 'Syntra' te Brugge ging volgen en de vervolmakingscursus o.l.v. Pirre Declerck.

 

In juni 2004 nam Marie-Anne les bij Michal Alon (keramiste uit Isral)

Nadien volgend een groot aantal workshops om haar technieken te vervolmaken en uit te breiden. Haar laatste workshop volgde Marie-Anne bij Annick Gretillat  in Montoulieu, Frankrijk.

 

Op dit moment volgt zij de opleiding porseleindraaien o.l.v. Didier Vanhaeren.

Zij vertrekt vanuit een bepaald idee en geeft zo vorm aan haar werk. Werken die zij meestal schaal of potsculpture noemt.

Na het draaien bewerkt zij de objecten onmiddellijk en werkt deze zoveel mogelijk af. Mijn inspiratie wordt benvloed door wat ik om mij heen zie, internet, tijdschriften en boeken, tentoonstellingen, bevriende keramisten....

Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe glazuren, die ik uitprobeer en waar ik mee experimenteer.

Mijn werken worden reducerend gestookt in een gasoven: het zien van kleisculpturen zijn waardevolle momenten, de perfecte opbouw, de geur van gebakken aarde, het wit van porselein potten, beelden als nummers op een rij.
Sobere borden: jiddische klanken; Een jiddische schaal in mat glazuur: blauw
Grauwe borden: als gekartelde randen in de woestijn;
Kleuren uit de oven: bakwerk dat diep in je ogen priemt, glazuren zacht als glazuur;

De pozie van een lijn, van een cirkel: wegdromen.....

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

 

 
   Klik
-><-
    Galerie

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive