;

 

 

 

Marie-Thérèse Hanselaar

 

De schoonheid van een wilde tuin, structuren en ritmes in het landschap, de sfeer

van een zomerdag…..

Deze metaforen prikkelen haar om op een nieuwe manier naar de natuur te kijken, de ene keer figuratief, de andere keer abstract. Het is als een hymne aan de natuur, verbeeld als een gedicht. De spontane beweging in haar werk heeft zijn oorsprong in het tachisme en in de action-painting.

Marie-Thérèse studeerde aan de Kunstacademie in Tilburg bij o.a. Joop Liesker en Nico Molenkamp. Na haar afstuderen in 1970 werd zij verder gevormd door de collegiale lessen van de Chinese inktschilder Zhou Jun en door de opleiding Kunst- en Mediamanagement aan de Hogeschool in Utrecht.

Verder vind zij inspiratie door de landschappen en de natuur gedurende haar reizen naar diverse werelddelen.

Al vanaf 1970 geeft ze schilderles aan enthousiaste cursisten in Nederland en Frankrijk.  Sinds 1989 woont en werkt Marie-Thérèse in Poinson lès Fayl in de Haute Marne.

In 2009 ontving Marie-Thérèse de Prix d’Argent op de Salon Peinture de Bourbon les Bains in Frankrijk. 

Haar doeken zijn inmiddels te vinden bij diverse bedrijven en instellingen in Nederland alsmede bij particulieren in verschillende landen.

Marie-Thérèse heeft een permanente expositie in haar atelier Le Vieux Chateau.

 

 
 
 
 

 

    Klik

-><-

   Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive