Marina Kulik

 

'De aquarellen van Marina Kulik zitten vol tegenstellingen, ze zijn los en exact tegelijkertijd.  Marina is een harde werker.  Niet iemand van wie je tijden niets hoort omdat de inspiratie maar niet wil komen; ze schildert net zo lang totdat het er weer is. Met myDNA, haar vrije, abstracte werk, vertelt Marina levensverhalen - in de vorm van linten.  Ze maakt gebruik van vormen en effecten die toevallig ontstaan in de aquarel.  Daar speelt ze mee, zonder ooit de regie uit handen te geven: vrijheid in gebondenheid op papier.  En zo ontstaat kwalitatief hoogstaand werk van een ontroerende schoonheid'.

Dit schreef het zusje van Marina over haar en zijzelf vindt dat daar wel waarheid in zit.

Marina volgde de Akademie Beeldende kunsten Utrecht en heeft een diploma monumentale vormgeving.  Ze beheerst verschillende disciplines; schilderen, tekenen, grafiek, maar haar grote liefde gaat uit naar het aquarel, in alle kleuren.  En het zijn vooral de natuur en het leven die haar inspireren, en dat uit zich in zowel abstracte als realistische werken. 

Abstract in de zin van 'de loop en ontwikkeling van leven, dat zich voortbeweegt als linten in de wind' door haar verbeeldt.  En realistisch in de zin van portretten, van mensen, families met gelijkenissen, dieren en landschappen en stadsgezichten.

Tegenwoordig is haar werk iets aan het veranderen, Marina schildert meer en meer op heel ruw,  handgeschept papier en daardoor worden haar aquarellen wat contrast-rijker.

    

Marina vindt het licht in Zuid-Frankrijk geweldig inspirerend, het zette haar aan tot  meer contrastrijk werken, de kleuren die ze gebruikt zijn feller, aantrekkelijker.  Daarnaast is het in Frankrijk veel makkelijker om een 'rare kunstenaar' te zijn, status telt niet.  Bovendien is het in het Zuiden van Frankrijk makkelijk om veel en lang buiten te werken, iets dat Marina graag doet.   

 

 

 

   
 
 
 
 
 
   Klik
-><-
 Galerie

 

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive