Marion Molier     

 

Marion woont en werkt in Amsterdam.

Na haar afstuderen aan de Rietveld Akademie in 1977 is zij altijd werkzaam geweest als beeldend kunstenaar.

 

Haar spontane werkwijze levert een vrolijk, speels en persoonlijk resultaat op. Beweging en kleur zijn typerend voor haar werk. Een geliefd thema is het werken naar dans en muziek.  Op evenementen maakt zij op verzoek snelle portretten in haar eigen stijl.

 

Marion werkt graag met snel drogende mediums zoals gouache, acryl, inkt en krijt op papier en doek. Het aspect van avontuur speelt een grote rol.  Zij wil kunnen spelen en experimenteren. Helderheid en kleur tot leven brengen voelt

zij als haar missie.

 

'De mens is een nooit aflatende inspiratiebron voor mij.  Ieder persoon heeft zijn eigenheid, vreemdheid en schoonheid. Op mijn eigen manier probeer ik dit weer te geven met fantasie en vrijheid. Wel vind ik het belangrijk snel tot een treffende weergave komen. Andere veel voorkomende onderwerpen zijn dieren, dans, muziek en natuurlijk reizen.

 

Naar aanleiding van mijn reizen naar IndonesiŽ zijn collages van Javaanse en Balinese dansen ontstaan.

Bij mijn reis naar Mexico heb ik Allerzielen mee beleefd met de bevolking, hier heb ik op de begraafplaatsen gewerkt en ook het dagelijks leven vastgelegd.

In Griekenland heb ik mij voornamelijk toegelegd op het schilderen van de natuur.

 

'Kunst betekent voor mij vrijheid'.

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 

 

   Klik
-><-
   Galerie
 
 
 
 

 

ART-MML Exclusive© 2008-2012 ē Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive