Marja Vennegoor      

 

Marja is Glaskunstenaar en woont in het mooie gebied van de Loire in Dancé (42260).

 

Haar liefde voor gebrandschilderde ramen vlamde op bij een bezoek aan de Minster of York (Engeland).  Het spel van kleur en licht fascineerde haar en gaf een nieuwe dimensie aan wat haar toe dan tot inspireerde in aquarelleren.

 

Na een technische glazeniersopleiding in Hilversum  kwam Marja Vennegoor in 1999 bij haar leermeester Diego Semprun Nicolas in Tubbergen (Ov.). 

Diego is de vijfde telg uit de Nicolas familie.  In zijn atelier werkte ze drie jaar mee aan grote projecten, waaronder veel kerkramen.

Daarnaast ontwerpt ze zelf ook gebrandschilderde glas-in-lood ramen, van familiewapens tot kleurrijke stillevens.

 

In samenwerking met de glasvormer Hans Wassink heeft ze zich het glasfussen zo eigen gemaakt dat het nu het hoofdbestanddeel van haar werk is.

Ze volgde verschillende workshops o.a. bij Van Tetterode in Amsterdam.

Sinds eind mei 2001 woont en werkt Marja in Frankrijk in 'La Vieille Abbaye de Pierrefitte' te Dancé waar de oorspronkelijke wijnschuren aldaar zijn omgebouwd tot haar atelier en galerie.

Hier in een landelijke ambiance van rust, ruimte en het 'andere' licht vindt ze haar inspiratie.

 

In het spel met kleuren laat ze kunst en techniek, kunstzinnige abstractie en de natuurlijke werkelijkheid samensmelten.

 

Tenslotte: de favoriete kleur van Marja is blauw.

 

 

 

 

 

   

 
 
 
 

 

   Klik
-><-
   Galerie

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive