Martin Wijngaards

 

Al tijdens de lagere schooltijd was Martin bezig om met een zakmes figuurtjes in hout te snijden.

Op de L.T.S. waar Martin tot timmerman werd opgeleid, ontdekte een leraar (broeder van St. Louis uit Oudenbosch), dat Martin zich vaak met houtsnijden bezig hield en talent had.

Mede daarom mocht Martin een cursus 'Kunstvorming' volgen bij de broeders van

St. Louis. Daar leerde hij omgaan met verschillende materialen zoals klei en steen maar leerde er ook tekenen en schilderen.

 

Na zijn opleiding als timmerman heeft Martin een opleiding gevolgd als meubelmaker/schrijnwerker en is in het stadje Tholen gestart als restaurateur van antieke meubelen en beelden.

Tussendoor werden grote beelden in hout vervaardigd, vooral van drijfhout.

Martin is autodidact en is daarmee erg gelukkig omdat hij zijn eigen kracht naar succes ontdekte.

Soms ontstaan er vreemde kronkels in mijn gedachten, die er voor zorgen dat er objecten ontstaan met een opzichtige uitstraling. Deze worden dan uitgevoerd in diverse materialen.

 

Het bewerken van hout is zijn passie en hij legt al zijn emotie in het werk. Hij zal dan ook niet snel afstand doen van een werk. 'Ik wil zien en voelen dat iemand voor mijn werk dezelfde emotie voelt, die ik er met veel liefde en geduld in heb gebracht', vertelt Wijngaards.

 

'Mijn doel is niet om veel geld te verdienen, maar om rijk te zijn en dat is een groot verschil.'

 

 

 

 

 

   
 
 
 

 

 
 
 
   Klik
-><-
 Galerie

 

ART-MML Exclusive  2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive