Mieke Chantrel

 

Mieke Chantrel is in Rotterdam geboren.  Sinds een jaar of veertien schildert zij. 

Door haar werk in het onderwijs wist zij dat zij goed kon tekenen, maar voor het schilderen was het leren omgaan met materialen van het grootste belang.

 

Mieke heeft diverse opleidingen gevolgd. Aanvankelijk viel het schilderen goed te combineren met haar werk in het onderwijs, maar door de toenemende belangstelling werd dit steeds moeilijker.

 

Sinds 2003  woont en werkt zij zowel in Altea (Spanje) als in Bergschenhoek (Nederland).  'De vrouw' staat inmiddels centraal in het werk van Mieke.

Zij heeft dit onderwerp verwerkt in verschillende series. Haar werk in de ene serie is veelal kleurrijk en vol vaart, in de andere serie warm en sfeervol.

 

Mieke’s voorliefde gaat vooral uit naar het werken met acrylverf, vaak opgezet met paletmes en met gebruik van verf in combinatie met diverse structuren. Haar werken worden hierdoor wat grover van structuur, waardoor zij een extra boeiende dimensie krijgen. 

 

Mieke maakt ook keramiek beelden, de inspiratie daarvoor is vaak terug te vinden in haar omgeving en haar schilderijen.  Een schilderij met keramiek beeld vormen samen een exclusieve combinatie.

 

 

 

 

   
 
 
 

  

 
 
    Klik 
-><-
    Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive