Mirjam Wierenga

 

Mirjam  woont en werkt in Groningen.

Tot 2004 heeft zij zich voornamelijk bezig gehouden met schilderen. Omdat haar stijl en kleurgebruik in goede aarde bleken te vallen kreeg zij diverse opdrachten voor verbouwingen zoals voor een café in Groningen en enkele dance party’s.

 

In 2004 heeft Mirjam les gehad van Jan-Hein van Stiphout aan het Duvelhok in Tilburg, mbt vloeibaar glas en glasfusing.

Hierna heeft zij zich helemaal toegespitst op het schilderen in en met glas.

Daarnaast heeft Mirjam in 2004-2005 een opleiding gevolgd voor het maken van Glas en Lood.  Sinds 2006 volgt zij ook een opleiding edelsmeden aan het Kunstcentrum in Groningen.

 

Afgelopen zomer (2009) heeft Mirjam de zomeracademie in Tilburg les gehad van Jorg Hanowvski o.a. werken met borosilicate glas.

In de negentiger jaren heeft zij een lange periode door Afrika gereisd en daar heeft zij veel inspiratie opgedaan en dat is nog regelmatig terug te vinden in haar werk.

 

Glas is een lastig te bewerken materiaal. Juist dit is voor Mirjam de uitdaging: het blijven opzoeken van de grenzen en mogelijkheden.

 

Voorts zie je in haar werk vaak een combinatie van glas en materialen zoals hout of ijzer. Door deze combinaties zullen objecten met verschillende materialen nog meer kracht gaan uitstralen.

De denkwijze van Mirjam is breed, herkenbaar en helder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Klik

-><-
   Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive