Nicole Henderiks

 

Nicole woont in Heikant (Zeeland) en is werkzaam als zelfstandig graficus en tekenares.  Zij heeft diverse teken, schilder en grafische cursussen gevolgd en heeft zij zich gespecialiseerd in grafiek hogere graad aan de kunstacademie voor Schone Kunsten te St. Niklaas in BelgiŽ.

 

In haar werk zet zij haar omgeving neer, een werkelijkheid gezien door haar ogen. 

De natuur is vaak het uitgangspunt, de wereld om haar heen haar inspiratiebron. 

Natuur, de mens en haar omgeving zijn dan ook veel voorkomende aspecten in haar werk.

Thema's zoals landschappen, schelpen, bloemen en stillevens uitgewerkt in etsen en houtsnede maar ook in pastel en pen.

 

Door middel van schetsen en foto's maar ook materiaal wat zij heeft 'buitgemaakt' bijvoorbeeld schelpen komt haar werk tot stand. Zij bewaart dan ook van alles. Gedroogde hortensia's, veren, grassen te veel om op te noemen.

 

Het tekenen met pastel en pen is voor haar een afwisseling omdat zij daarmee direct resultaat ziet terwijl etsen of houtsnede toch enige voorbereidingen vergt.

Maar de techniek en het ambachtelijke trekt haar erg aan. Lijn-ets, aquatint en vernis-mou zijn de terugkerende technieken in haar werk.

 

Bij houtsnede hanteert zij veelal de reductietechniek.  Naast haar vrije werk maakt zij ook werk in opdracht.

Daarnaast geeft Nicole workshops in grafiek en tekenen.

 

Het werk van Nicole is regelmatig te bezichtigen op exposities bij galeries zowel in binnenland- als in het buitenland, via kunstroutes en in haar atelier.

 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

 

 
 
 
    Klik
 -><-
     Galerie 

 

   ART-MML Exclusive© 2008-2013 ēDisclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive