;

 

 

 

Reina Ramakers

 

De carrière van Reina wordt gekenmerkt door een steeds verdergaande expressie van diepliggende emoties. De basis van het zijn als levend lichaam en de bron van het leven dienen haar tot inspiratie. In de jaren ’70 maakte Reina in abstract expressionistische stijl voornamelijk wandkleden met daarin de meest uiteenlopende materialen van repen stof tot touw, metaal en steen.

Voor de grote krachten van emoties was echter een sterker en duurzamer materiaal nodig: natuursteen, met name marmer. Dat kunstenaarsambacht heeft Reina Ramakers van ervaren beeldhouwers geleerd. Haar verdere ontwikkeling is grotendeels autodidactisch.

 

Na een studie Kunst– en Cultuurgeschiedenis aan de Open Universiteit is zij afwisselend in Griekenland en Nederland gaan beeldhouwen. Naast steensoorten

als serpentijn, albast en Belgisch hardsteen werd zij getroffen door de zuiverheid en transparantie van het Lychnitis marmer uit Paros, waar de belangrijkste beelden uit de antieke oudheid van werden gemaakt.

 

Van dit uitzonderlijk fraaie marmer zijn alleen nog relatief kleine brokstukken

te vinden. Reina haalt die zelf uit dezelfde groeve waar de grootste Griekse beeldhouwer Praxitelis zijn Parisch marmer vond.

Vanwege de zeldzaamheid en schoonheid van dit marmer is het een voorrecht om ermee te werken en ervan te genieten.

 

 

 

 
 
 
   Klik
-><-
 Galerie
 
 
 
 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive