Rob Roukema

 

Rob Roukema heeft gestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam, richting beeldende kunst. Hij beheerst meerdere disciplines zoals beeldhouwen, schilderen, fotografie en het maken van bronzen beelden .

 

Na voltooien van zijn studie vertrok Rob naar Frankrijk, om zich volledig en in alle rust aan kunst te kunnen wijden. Daar heeft hij een aantal zeer succesvolle exposities gehad met zijn bronzen, stenen objecten en schilderijen.

 

Op het 'toppunt' van zijn faam ging hij terug naar geboorteland en daar ging Rob zich

steeds meer toeleggen op fotografie een discipline waar hij tot dan toe niet zo veel mee had gedaan. Hij schreef een opleiding fotografie voor het MBO onderwijs en heeft vervolgens ruim 6 jaar les gegeven aan MBO studenten.

 

Sinds een jaar of 3 is Rob zich opnieuw gaan toeleggen op het schilderen, zijn creatieve geest blijft op zoek naar nieuwe bronnen voor inspiratie, voorzichtig balancerend tussen

kleurrijke, abstrakte en figuratieve thema's.

Dat hij daarmee opnieuw successen behaald is niet zo verwonderlijk, naast het exposeren in het buitenland en bij zijn vaste galeries, heeft ook de media hem weer ontdekt.

Rob geeft regelmatig interviews en onlangs is hij gevraagd om toelichtingen op tv te geven met betrekking tot zijn nieuwste projecten.

 

Tenslotte:

Rob Roukema is met foto vermeld in het boek der boeken 

van Friesland: 'Bekende Friezen'.

 

 

 

 

 

   
 
 

  

 
     Klik
 -><-
     Galerie 
 

 

 

ART-MML Exclusive  2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive