;

 

 

 

Roel Gort

 

Deze in Sliedrecht geboren kunstenaar kan worden beschouwd als een talentvolle laatbloeier.

Met een lange carrière in het sociale werkveld bij een grote onderneming achter zich, vond hij na zijn pensionering een interessante hobby in het creëren van beelden in diverse materialen. Deze vrijetijdsbesteding groeide uit tot een ware passie.

Van meet af aan waren zijn beelden erg gewild, doch de behoefte aan verdere professionalisering deed zich voelen. Hij volgde de opleiding Beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) en bekwaamde zich in het eeuwenoude, arbeidsintensieve ambacht van het brons gieten.

Zijn beelden bewijzen dat kunst niet per definitie ingewikkeld of prestigieus behoeft te zijn. Uit het werk spreekt een fascinatie voor de schoonheid van het alledaagse. In de natuur- met name de dieren in zijn omgeving- vindt hij zij voornaamste bron van inspiratie.

Met veel gevoel weet hij natuurgetrouw de karakteristieken van zijn onderwerp vast te leggen. Zijn beelden zijn krachtig maar dragen tegelijkertijd een zekere kwetsbaarheid in zich.

 

 

 

 
  
    Klik
-><-
   Galerie
 
 
 
    Klik
-><-
   Terug
 

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive