Ruud Krijnen

 

Ruud is geboren in Bussum en een bijzonder getalenteerde, autodidactische schilder.
Hij woonde en werkte rond 1970 enige tijd in Spanje en maakt in 1977 een uitgebreide studiereis door Midden Amerika en de Verenigde Staten.
Vervolgens maakt Ruud tussen 1978 en 1985 verschillende studiereizen naar Spanje en Italië.

Met name de Italiaanse monumentale kunst oefent grote aantrekkingskracht uit op Ruud. De kunst van Ruud Krijnen maakt deel uit van de lange traditie der 'Italianisanten'. Deze Hollandse kunstenaars trokken vanaf de zestiende eeuw naar Rome om daar voornamelijk het Italiaanse landschap te schilderen.

Evenals deze voorgangers laat Ruud Krijnen zich inspireren door het culturele erfgoed van Italië: de architectuur, de beelden en de fonteinen.

Met schijnbaar eenvoudige middelen interpreteert Ruud de grandeur van de oudheid, Renaissance en Barok.  De schilderijen hebben dikwijls het karakter van vervaagde fresco’s op zandkleurig steen. 

Bijna schetsmatig, maar met precisie, geeft hij de vormen weer in een diffuus licht, alsof we door de lagen van de geschiedenis heen kijken. Schoonheid en vergankelijkheid zijn de hoofdthema´s; zij worden door Ruud in beeld gebracht met subtiele lijnen, abstracte vlakken en ingetogen aardse kleuren, warm en vol licht.

 

 

 

 

 

   
 
 
 

  

 
 
    Klik
-><-
   Galerie 

 

ART-MML Exclusive© 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive