Saber Mikael

 

Saber is geboren en getogen in Irak en heeft zijn opleiding aan de in Baghdad gevestigde University, Academy of Fine Arts gevolgd. 

Vervolgens heeft hij enige jaren bij het Natuur Historisch Museum in Baghdad gewerkt, Saber richtte daar tenstoonstelingen in, gaf cursussen beeldend vormen en ontwierp covers voor wetenschappelijke boeken.
Saber woont en werkt sinds 2001 in Nederland.

 

In 2003 heeft Saber de opleiding BIK Kunst in de klas in Groningen gevolgd. 

Saber vertelt ons dat hij werkt vanuit beelden die hij om zich heen ziet, waarbij hij deze herleid tot een stapeling van vormen.

 

Saber maakt gebruikt van diverse soorten materialen en technieken em kan daarmee vrij werken en met opdrachten; 'ik kan allerlei beeldende kunstopdrachten uitvoeren'.


'Ik werk met Nederlandse en Arabische vormen en probeer een verbinding tussen twee werelden en twee culturen te maken'. Dat dit Saber uitstekend lukt is duidelijk te zien aan de bijzondere objecten die hij tot nu toe heeft gemaakt.


Saber is enorm veelzijdig en beschikt over werk in allerlei formaten dat geschikt is voor presentatie in  binnen-en buitensituaties.

Vanaf 2003 tot heden leid Saber kunstprojecten op basisscholen, middelbare scholen en geeft hij cursussen in diverse Sociaal Culturele Centra in Noord Nederland.

Daarnaast geeft Saber lessen Beeldhouwen in Koudum. 

 

 

 

 

 

 

   
 
 
 

 

 
 
    Klik
-><-
   Galerie

 

ART-MML Exclusive 2008-2013 Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive