Wilfrie Linssen

 

Sinds ongeveer 2 jaar woont en werkt Wilfrie in de prachtige bos en heuvelrijke omgeving van Nijmegen, in het dorpje 'Heilig Landstichting'.

Een heerlijke plaats om te wonen en werken.

Wilfrie steekt letterlijk de weg over en loopt dan iedere dag een paar uur met haar hond Banjer in het bos. Heerlijke momenten om te filosoferen, in gedachten een beeld verder uit werken of gewoon lekker ontspannen en genieten van de omgeving.

 

Wilfrie: mijn opleiding was specifiek gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen. Vele jaren ben ik werkzaam geweest op de bewegingsagogische afdeling van een zorginstelling voor geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapte kinderen.

Het waren geen gebaande wegen, het was een continue zoektocht naar manieren hoe je een kind zou kunnen leren en motiveren om zelfstandig(er), beter te gaan bewegen.

Communicatief was dat bijna niet mogelijk, je probeerde dan situaties te creëren waarbinnen ze echt uitgedaagd werden tot bewegen binnen hun eigen mogelijkheden.

Werk waar heel sterk appèl werd gedaan op je eigen creativiteit, inventiviteit en observatie vermogen maar ook het leren zien hoe bepaalde objecten bezit kunnen nemen van een ruimte.

Daarnaast voelde ik een steeds sterkere drang om beeldend te gaan werken en na enkele jaren beeldhouwles, in portret en monumentale vormgeving, besloot ik zelfstandig verder te gaan.

Ik ben voornamelijk autodidact en heb erg veel geleerd door gewoon te doen.

Het werk als bewegingsagoog is een belangrijke basis geweest voor mijn creatieve ontwikkeling, bovendien kwam ik daar al in aanraking met de diverse raakvlakken van het ruimtelijk werk waar ik nu mee bezig ben.

 

De inspiratie voor mijn vrije werk vind ik voornamelijk in drie hoofdthema’s: mens, dier en mythologie welke ik zowel figuratief als abstract verbeeld.

 

Ieder beeld is voor mij weer een uitdaging, om buiten het technische werk, juist de kern en de ziel 'het karakteristieke' van het onderwerp proberen te treffen.

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Klik
-><-

   Galerie

 
 
 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive