Wil Kersten

 

Wil is geboren in Geldrop en in deze omgeving heeft Wil als kind veel tijd door gebracht in de bossen en de velden van het Brabantse platte land. Daar is zijn liefde voor de natuur en oog voor zijn schoonheid ontstaan.

 

'Creativiteit als uiting van je zijn is een elementaire behoefte welke bevredigd dient te  worden'. De aanraking met het mooie van het leven, het scheppen met de handen en geest is een verrijking en een verlengstuk van jezelf. Zo de kunst beleven schept een extra dimensie.

 

Als 12 jarige jongen kreeg ik mijn eerste tekenlessen op de technische school waar 'technisch schetsen' maar ook creatief tekenen en schilderen op het lesprogramma stonden. Hier is de liefde voor uitingen van vorm en kleur en het bewustzijn proces verder geëvolueerd. Na enige elementaire cursussen in Eindhoven en in buiten-schilderen in de omgeving van Nuenen, was er geen weg terug.

 

In 1995 hebben mijn echtgenote en ik ons ingeschreven bij de Academie voor Beeldende Kunsten Berchem en het Instituut Roger Avermaete te Antwerpen. Ik volgde daar 4 jaar de hogere graad, optie schilderkunst.

 

Na een jaar experimenteren besloot ik specialisatiegraad te volgen in Turnhout en mij te specialiseren in portretschilderen.

 

De liefde voor het vrije schilderen en het kunnen spelen met warme frisse kleuren passen beter bij mijn karakter en zijn de vormen niet de belangrijkste communicatiemiddelen.  Vooral de sfeer die het getoonde oproept moet een boodschap hebben. 

 

Desgevraagd antwoordt Wil dat hij natuurlijk beinvloed wordt door zijn omgeving: een andere omgeving, andere mensen en veel wandelen door de heuvels van de prachtige Haute Marne en dat... is het genieten van de natuur in al haar facetten.

 

 

 

 

 

 

   
 
 
 

 

 
 
 
   Klik 
-><-

  Galerie

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive