;
 

 

 

Will Schropp

 

Geboren in Sambeek, Noord Brabant. Van kind af aan heb ik iets met kunst en natuur.

Vanaf dat ik de academie in Arnhem heb gedaan, wil ik laten zien dat je als

vormgever uitstekend gebruik kunt maken van hout.

 

Wanneer een idee na soms vele schetsen is uitgewerkt, zoek ik er het hout bij dat er perfect op aansluit. De schoonheid van de vorm en het materiaal zijn belangrijk. Niet alleen de kleur of de nervatuur spelen een rol, maar ook de gevoelswaarde. 

Het spreekt vanzelf dat daarvoor niet alleen kennis van het materiaal belangrijk is, maar ook het weten hoe bomen in mythologie, sprookjes en literatuur voorkomen.

De keuze voor hout van bomen die hier groeien, ligt dan voor de hand.

 

Iedere houtsoort is geschikt voor binnenbeelden, voor tuinbeelden en grafmonumenten zijn dat er maar een paar zoals bijvoorbeeld acacia, thuja en tamme kastanje . Het 'leven' en 'de droom om te kunnen vliegen' zijn vaste thema’s in mijn werk.

Als een soort beeldmerk hangt er al meer dan twintig jaar op iedere tentoonstelling een houten jas.

 

In de zomer van 2008 werd in een Drentse akker het oudste hout van Nederland gevonden, 8800 jaar oud. Van dit hout heb ik al diverse beelden gemaakt.

In de beeldhouwserie van Teleac-tv heb ik veel mensen het maken van houten beelden laten meebeleven. Op mijn workshops ligt de nadruk op vormgeven en natuurlijk ook op genieten.

 

Dat is ook zo bij beeldhouwcursussen die ik geef in Zweden en Kappadocië (Turkije).

 

 

 

 
 
 
 
 
 
   Klik

-><-

  Galerie

 

 

ART-MML Exclusive © 2008-2013Disclaimer: overname van artikelen en afbeeldingen alleen na schriftelijke toestemming van ART-MML Exclusive